Pikavippi 18v – Tähänkö on tultu?

Ehkä se on jo jonkinlainen klisee että hieman vanhemmat ihmettelee mitä noi nykyajan nuoret oikein tekee, ja ehkä se on vain vanhuuden merkkiä, että minäkin olen jo hieman ruvennut ajattelemaan noin. Nimittäin tälläinen ajatus nousi vahvasti eteen, kun kuulin 18 vuotiaiden tuttujen puhuvan pikavipeistä. Sen sijaan että niitä olisi paheksuttu, nähtiin ne enemmän oivana tapana saada rahaa nopeasti jos sitä tarvitsi saada ja vanhemmat eivät suostuneet antamaan.

Ehkä ongelmana on nykyään se, että pikavipeistä ei oikein puhuta, jolloin nuoret eivät kuule niiden vaaroista samalla tavalla kuin “hyödyistä”. Monenlaiset sivustot varsinkin netissä vaikuttavat puhuvan näiden pikavippien eduista (esim pikalaina18v.fi), mutta samanlaista varoitusta ei näy missään. Kun hakee googlesta termillä pikavippi 18v, niin kaikki sivustot vain kertovat mistä näitä voi saada ja kuinka paljon ne maksavat.

Onkin helppo saada hyvin vääristynyt kuva näistä lainoista, kun vaarat ja haitat ovat täysin piilossa. Silloin kun minä täytin 18 vuotta, niin silloin kyllä puhuttiin julkisuudessakin paljon enemmän näiden lainojen haitoista, ja sen auttoi minua pysymään niistä poissa. Mikä auttaisi nykynuorina, jos näistä asioista ei puhuta? Kaikki sivustot puhuvat vain pikavippien eduista, ei niiden haitoista. Ja näemmä varsinkin siitä kuinka nopeasti vippiä voi saada!

Valitusta pikavippien esteenä?

Mielestäni helpoiten ja parhaiten muutosta kannattaa lähteä hakemaan aina itsestä ja omasta perheestä. Se on helpoin tapa vaikuttaa, ja jos moni niin tekee, niin muutokset alkavat näkyä kyllä suuremmallakin tasolla.

Tämän takia lääkkennäni olisikin se, että vanhemmat ja muut nuorten kanssa tekemisissä olevat kertoisivat avoimesti miten pikavipit toimivat, ja mitkä niiden ongelmat ovat. On paljon helpompi vaikuttaa jonkun nuoreen joka tuntee sinut kuin hakea muutosta jotain muuta tietä.

pikavippi 18v

Ja nopeinta, sillä kaikki muut ratkaisut vievät aikansa, ja todennäköisesti se oma nuori on jo hieman vanhempi silloin kun mahdollinen muutos astuu voimaan. Tämän takia suosittelen aloittamaan “valistuksen ” kotoa käsin, ja jos haluaa tehdä muutosta siinä rinnalla esim. poliittisesti tai muulla tavalla niin hienoa! Kuitenkin varaa siihen aikaa, sillä pikavipit vaikuttavat olevan jo melko vakituinen osa meidän maatamme, ja niiden muuttamisessa menee varmasti aikaa ja vaivaa, jos se ylipäätänsä on enään edes mahdollista. (http://pikaluottokeidas.fi/)

Jos kuitenkin jokainen puhuisimme tuntemillemme nuorille, ja kertoisimme miksi esimerkiksi 18-vuotiaiden ei kannata pikavippiä ottaa, voisimme yhdessä saada suurenkin muutoksen. Ja se ei vaadi periaatteessa kuin oman toiminnan muuttamista.

Mielestämme meillä on vastuu suojata nuoria pikavippiongelmilta. Jos ei me, niin kuka?

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: